El PI
Salas: “Mallorca està saturada i els embossos ja són problemes crònics”
El Pi-Proposta per les Illes demana un estudi de càrrega de cotxes per lluitar contra la sobrepoblació que viu l’illa
elpi.com 08/05/2024 - 16:54:01

Salas: “Mallorca està saturada i els embossos ja són problemes crònics”

El Pi-Proposta per les Illes demana un estudi de càrrega de cotxes per lluitar contra la sobrepoblació que viu l’illa

Antoni Salas, portaveu d’El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARSal Consell de Mallorca, ha presentat una moció per exigir la creació d’un estudi de càrrega dels cotxes que pot suportar Mallorca. “Mallorca està saturada. Els embossos que els darrers dies han sortit pels mitjans de comunicació, Sóller, Formentor, les entrades a Palma… no són problemes puntuals. Són problemes crònics”, ha explicat el conseller portaveu.

I els col·lapses no es limiten a les zones turístiques. També trobam problemes de circulació a Inca o Manacor”, insisteix. “Ser la comunitat amb la taxa de vehicles per habitant més elevada de l’Estat o tenir un transport públic deficitari ajuda a fer que els mallorquins i les mallorquines se sentin col·lapsats”, explica Salas.

Per això, necessitam saber quina és la capacitat màxima de vehicles que pot aguantar Mallorca. És necessari fer un estudi de càrrega màxima, tant dels residents com dels que venen de fora”, explica el titular d’El Pi. “És important saber la xifra per poder donar solucions”, insisteix Salas.

Pràcticament, fa un any que va començar la legislatura i el Partit Popular només parla de fer un estudi de càrrega quan els col·lapses surten pels mitjans de comunicació. La veritat és que fa més de 8 mesos que esperam aquest estudi i pareix que mai arriba. I els embossos continuen augmentant”, assegura Salas. “Mentre no tenguem aquest estudi fet, totes les solucions que donin seran a les fosques”, ha assegurat el conseller insular d’El Pi.

A més, la formació presenta una altra moció per declarar l’hospital de Manacor com a hospital de difícil cobertura, ja que hi ha moltes places de difícil cobertura. Una moció, aquesta de l’Hospital de Manacor, que també presentarà la formació als consistoris que es vegin afectats.

 

Reciente
Visto
Comentado