A més es pretén reformar la plaça per tal que sigui un espai més obert.
Dins les inversions del Govern central per l'any 2019 a Balears, el Ministerio de Fomento ha inclòs una partida pressupostària destinada a la plaça del Mercat Cobert d'Inca
«El més important per a nosaltres és que es pugui fer i posarem el màxim de facilitats per a la seva execució, ja que suposarà un guany pels veïns, pels comerços i pel mateix mercat».
AGENCIA MANACORNOTICIAS 14/01/2019 - 19:14:00
Per part del Ministerio de Fomento s'ha vist molt positivament la proposta inquera i s'ha acordat tenir més contactes per tal d'anar perfilant, tècnicament, el projecte i el calendari d'actuacions.

El Ministerio de Fomento reformarà la plaça del Mercat Cobert i eliminarà el mur que llinda amb el carrer Born. Dins les inversions del Govern central per l'any 2019 a Balears, el Ministerio de Fomento ha inclòs una partida pressupostària destinada a la plaça del Mercat Cobert d'Inca. En una recent visita a Madrid el Batle, Virgilio Moreno, acompanyat del cap d'Urbanisme municipal es varen reunir amb Director general de Arquitectura, Vivienda y Suelo, Francisco Javier Martín, per tal d'explicar-li el projecte i la necessitat del mateix.

«Estam molt satisfets que des de Madrid hagin estat sensibles amb les necessitats de la nostra ciutat i hagin vist la prioritat que suposa poder escometre una reforma integral de la plaça i, sobretot, l'eliminació del mur», ha dit Moreno. Durant la trobada es va donar a conèixer l'estat actual de la zona i com ha estat negatiu pel desenvolupament econòmic i urbanístic del centre històric.

La inclusió d'aquestes obres dins el projecte que s'ha presentat dels «Presupuestos Generales del Estado» suposarà que, ben aviat, es puguin començar els tràmits per tal de dur endavant les modificacions de la zona. L'objectiu de l'Ajuntament és donar una continuïtat al carrer Pau cap al carrer del Born i la zona que porta al Call d'Inca. A més es pretén reformar la plaça per tal que sigui un espai més obert i útil per a la ciutadania.

«Dins el projecte de ciutat veim molt important una revitalització del nucli antic i aquesta intervenció serà una passa important per consolidar-ho», ha explicat Moreno. Amb tot, la intenció municipal és plantejar un PERI (Pla Especial de Reforma Interior) en el centre històric de la ciutat. Es pretén impulsar una forta inversió pública que se centrarà en la millora dels carrers i l'esponjament urbanístic que hauria d'anar acompanyat de la inversió privada per a la millora dels habitatges. «L'objectiu final de totes les accions serà recuperar el barri antic com a motor econòmic de la ciutat», ha explicat Moreno.

Per part del Ministerio de Fomento s'ha vist molt positivament la proposta inquera i s'ha acordat tenir més contactes per tal d'anar perfilant, tècnicament, el projecte i el calendari d'actuacions. «El més important per a nosaltres és que es pugui fer i posarem el màxim de facilitats per a la seva execució, ja que suposarà un guany pels veïns, pels comerços i pel mateix mercat», ha argumentat Moreno. Per altra banda, l'Ajuntament està estudiant millores a les instal·lacions del Mercat Cobert, que consensuarà amb l'empresa explotadora i els diferents placers.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado