La batlessa i responsable del Departament d’Educació, Catalina Riera, ha explicat
Manacor: Devers 2000 escolars participen enguany en els tallers i les activitats que s’ofereixen a les diferents escoles del municipi amb l’objectiu que els nins i les nines coneguin diferents aspectes de la festa de Sant Antoni
Un total de 502 alumnes de segon de primària de tot el municipi han pogut veure l’animació ‘Un vestit nou per a sant Antoni’, que retrata la vida del sant i la tradició de la festa. I els alumnes de quart de primària aprenen.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 15/01/2019 - 07:39:00
Les figures que coronaran el fogueró que cremarà dimecres dia 16 i que enguany, amb el títol ‘Ja estam en Ple’ farà una especial referència als nins i les nines i també al Consell d’Infants de Manacor.

Uns 2000 escolars participen de Sant Antoni fent fogueró, fent gloses i coneixent la música i els símbols de la festa. L’Ajuntament ofereix activitats perquè els infants coneguin les vessants de la festa. Devers dos milers d’escolars participen enguany en els tallers i les activitats que s’ofereixen a les diferents escoles del municipi amb l’objectiu que els nins i les nines coneguin diferents aspectes de la festa de Sant Antoni. Concretament 1.833 alumnes d’Educació Infantil, Primària i ESO han participat a les activitats santantonieres per a escolars. I a més 4558 alumnes de tot el municipi han pintat les caretes del dimoni gros de Manacor, els dimonis petits, el dimoni de Porto Cristo i el dimoni de Son Macià.

La batlessa de Manacor i responsable del Departament d’Educació, Catalina Riera, ha explicat que les activitats santantonieres que l’Ajuntament ofereix als alumnes del municipi “són importants perquè hi participen els escolars i mostren als més petits com d’important és col·laborar en aquesta gran festa per mantenir-la viva”. I és que “ja fa alguns anys que apostam per transmetre als infants i als joves alguns dels aspectes més importants de la festa de Sant Antoni oferint activitats educatives que fomentin el respecte i les diferents maneres de viure-la”, afegeix Catalina Riera.

A Manacor les activitats s’han realitzat a la carpa instal·lada a la rambla del Rei En Jaume però també es desenvolupen en centres escolars de Porto Cristo i Son Macià.

Una de les activitats que ha permès que els escolars de sisè de primària del municipi tenguin el seu propi fogueró a la plaça de sa Bassa dia 16 de gener és el fogueró dels escolars. Amb l’ajuda de diferents artistes de Manacor els alumnes elaboren les figures que coronaran el fogueró que cremarà dimecres dia 16 i que enguany, amb el títol ‘Ja estam en Ple’ farà una especial referència als nins i les nines i també al Consell d’Infants de Manacor.

A més d’aquesta activitat, l’Ajuntament de Manacor ha repartit prop de 5.000 fitxes entre els escolars, que ells mateixos s’encarreguen de convertir en caretes de dimoni. Però això no és tot, els alumnes dels diferents cicles d’educació infantil i primària acudiran a alguna de les activitats didàctiques que ofereixen els Serveis Educatius Municipals. 426 infants de cinc anys d’educació infantil han conegut amb l’activitat ‘Sona, sona, Sant Antoni!’ les músiques que envolten la festa de Sant Antoni.

Un total de 502 alumnes de segon de primària de tot el municipi han pogut veure l’animació ‘Un vestit nou per a sant Antoni’, que retrata la vida del sant i la tradició de la festa. I els alumnes de quart de primària aprenen a glosar amb el taller ‘Una glosa mai no fa nosa’, que imparteixen els Glosadors de Mallorca.

Amb aquest taller, en el qual hi han participat 462 alumnes, els assistents han pogut aprendre a glosar i a fer combats de picat. Aquestes activitats estan destinades a diferents cursos d'educació infantil i primària i hi participen alumnes de totes les escoles del municipi de Manacor, en sessions prèviament concertades. A Manacor les activitats s’han realitzat a la carpa instal·lada a la rambla del Rei En Jaume però també es desenvolupen en centres escolars de Porto Cristo i Son Macià.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado