XIV Trobada del Triangle Jove
Entitats juvenils catalanes, illenques i valencianes reflexionaran sobre la participació i la qualitat democràtica
També reivindicaran el paper dels Consells de Joventut davant la política de retallades i la manca de reconeixement d’aquests per part d’algunes administracions de referència.
cjib.cat 17/10/2012 - 11:05:04

Entitats juvenils catalanes, illenques i valencianes reflexionaran sobre la participació i la qualitat democràtica

També reivindicaran el paper dels Consells de Joventut davant la política de retallades i la manca de reconeixement d’aquests per part d’algunes administracions de referència.

Serà en el marc de la XIV Trobada del Triangle Jove que se celebrarà a Coma-ruga els propers 19, 20 i 21 d’octubre amb el lema, “#indignacció, de la indignació a l’acció”.

La participació i la qualitat democràtica, juntament amb la importància del model dels consells de joventut com escoles de ciutadania, són els temes que tractaran les entitats i els consells locals de joventut membres del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), del Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i del Consell de Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV). Ho faran en la XIV Trobada que organitza la Fundació Triangle Jove, un projecte compartit entre els tres consells de joventut. La Trobada d’enguany se celebrarà a Coma-ruga, a l’Alberg de Santa Maria del Mar, que forma part de la Xarxa Pública de la Generalitat, els propers 19, 20 i 21 d’octubre amb el lema “#indignacció, de la indignació a l’acció”.

Coincidint amb la Trobada, la Fundació Triangle Jove ha redactat la declaració “En defensa dels Consells de Joventut i de l’associacionisme juvenil”, com a resposta a la decisió del govern balear de suprimir el CJIB i del valencià de reduir, respecte l’any passat, un 50% el pressupost destinat a garantir el funcionament i futur del CJCV.

En la declaració, el Triangle Jove, reclama que les administracions dotin al moviment associatiu juvenil del reconeixement polític, social i econòmic que es mereix. També demana un pressupost anual assegurat que permeti a cada Consell desenvolupar les seves funcions bàsiques de forma autònoma i que es facin efectives les quantitats que es deuen als Consells i entitats juvenils per tal de restablir el seu funcionament normal. Finalment, en la declaració reclama la rectificació immediata del govern balear pel que fa a la supressió del CJIB, així com garantir el dret d’aquest consell a ser rebut pel Conseller d’Educació i la Directora General de Cultura i Joventut.

En aquest sentit, diumenge 21 d’octubre a les 12h del migdia als Jardins de la Fundació Pau Casals de Coma-ruga, tindrà lloc l’acte institucional de colenda on es reivindicarà el paper dels consells de joventut. En l’acte hi participarà el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries.

La Trobada, on es combinen espais lúdics amb ponències, formació i debat, servirà per reforçar els llaços entre els consells de joventut, en un moment complicat per el reconeixement d’aquests i les respectives administracions.
Reciente
Visto
Comentado